[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=KdCzsjeaEts&rel=1]

El portal Lleida Escacs Virtual supera les 100.000 partides jugades on line des de l’inici del projecte i compta amb més de 600 usuaris registrats. Aquest portal, que ha desenvolupat l’Ajuntament de Lleida per mitjà d’Accés–Institut Municicipal d’Informàtica, ja està disponible al seu propi domini, www.escacsvirtual.com, i, com fins ara, la web de l’Ajuntament www.paeria.cat , des d’on els més de 600 usuaris registrats poden jugar i aprende escacs gratuitament.

Les peces d’escacs, dissenyades especialment per a aquest projecte, representen motius emblemàtics de la ciutat de Lleida. Així, els peons tenen la forma de cargols de lleida, els alfils d’Indivil i Mandoni, els cavalls de marracos, el rei i la dama estan representats per la fruita de Lleida i la torre està simbolitzada per la Seu Vella.

L’Ajuntament presentarà el projecte al VI Festival Internacional de Ajedrez para Aficionados, que se celebrarà de l’1 al 10 de desembre, a la ciutat de Benidorm, en el marc del I Torneo de Ajedrez Tecnológico. Es preveu que més d’una centena d’afeccionats competiran en aquest torneig utilitzant dispositius i recursos mòbils i Internet.

Les persones que desitgin jugar a escacs on line només s’han de registrar gratuïtament a www.escacsvirtual.com, descarregar el programari Escacs Virtual 4.0 i començar jugar amb la resta d’usuaris connectats. Per als nens i nenes que volen aprendre fora de la xarxa, l’Escola Municipal d’Escacs ofereix classes presencials al Club Escacs Lleida cada divendres, a la tarda, en col·laboració amb la Regidoria d’Esports.

Publicaciones Similares

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *